Bescherm je onderneming tegen acquisitiefraude
Een voorbeeld:
beslissen op het drukste moment van de dag
Bescherm je bedrijf: 3 tips
Je wilt je bedrijf kunnen beschermen tegen dit soort praktijken. Dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten en wat je kunt doen om het te voorkomen. Aan de hand van de richtlijnen van de KvK en het SAF hebben we een aantal praktische adviezen en tips voor je opgesteld. Bedenk: fraudeurs bedenken de mooiste verhalen om jou aan het betalen te krijgen. Houd je hoofd dus koel en let op deze punten:
Wat doe je als je toch bent opgelicht?
Je bent succesvol belaagd door een fraudeur en hij of zij wil je geld afhandig maken. Je kunt een aantal dingen doen om de overeenkomst ongedaan te maken:
- Bekijk de algemene voorwaarden van de opdracht en zoek uit of je nog onder de overeenkomst uit kunt komen.
- Schrijf een brief aan de oplichter en laat weten dat je het niet eens bent met de koop. De KvK heeft voorbeeldbrieven die je hiervoor kunt gebruiken.
Doe bij fraude altijd aangifte bij de politie. Niet alleen voor jezelf, maar ook om te voorkomen dat anderen slachtoffer van fraude worden. SAF biedt juridische ondersteuning bij oplichting. Meld daar het geval van fraude. Bekijk ook het overzicht van spooknota's en waarschuwingen. Je vindt er voorbeelden van andere bedrijven die een soortgelijke case hebben meegemaakt. En goed om te weten: de verjaringstermijn voor oplichting is 12 jaar. Dus je kunt ook in een later stadium nog aangifte doen.